Gezien en geborgen

Opeens werd ik geraakt, door het koolmeesje op de grond… Geraakt dat God mij ziet!

Ik genoot van een kop koffie met mezelf in onze veranda. Opeens schrok ik op van een koolmeesje die tegen het glas vloog. Ze vloog er zo hard tegenaan dat ze neerviel op de grond en ik dacht dat ze haar nekje gebroken had. Maar, opeens zat ze weer rechtop. Ze bleef een tijdje rustig zitten in de beschutting van de border, waarna ze later weer wegvloog.

Jij bent veel waard
Ik moest opeens denken aan de Bijbeltekst uit Mattheus 10: 29 & 31: ‘Geen enkele mus valt op de grond zonder dat je hemelse Vader ervan weet. En wat kost nu een mus? Bijna niets. Maak je dus geen zorgen. Jij bent voor God veel meer waard dan een zwerm mussen’. Wat een belofte!

Gezien en geborgen
Juist ook als je hetzelfde is overkomen als het koolmeesje in mijn tuin. Als je stil gezet bent in je drukke leven en tijd nodig hebt om bij te komen. Of als je leven in één klap veranderd is door tegenslag(en) en je geen moed hebt om verder te gaan. In deze momenten kan je zo met jezelf worstelen en lijkt God soms ver weg. En toch…God ziet jou echt, Hij kent jou als geen ander. In je glans momenten en in je doffe momenten. Je bent waardevol voor Hem. Zoals het koolmeesje in rust aan het bijkomen was in de beschutting van de tuinborder, zo mag jij je gezien en geborgen weten.
Hij zal je beschermen met zijn vleugels, onder zijn wieken vind je een toevlucht, zijn trouw is een veilig schild (Psalm 91).