Ontmoeting in de kerk

Een prachtige, ruime kerk in een klein, stil dorpje in België. Een ontwijde kerk zonder banken, beelden en altaren die je zou verwachten in een katholieke kerk. Ik trof er wel urnenbomen en een houten ontmoetingsruimte aan, middenin het gebouw. Verder was het leeg. Er was helemaal niemand behalve ik, en in deze kerk had ik een ontmoeting met God.

Mijn droom
Wat verlangde ik er naar om echt even alleen te zijn, na 2 weken campingleven. Ik wilde graag verder met de Summercourse Luchtiger Leven. En ik wilde mijn onrust bij God brengen. Onrust van mijn gedachtestroom over mijn (te) drukke interim opdrachten, in combinatie met het coachen. Het was voor onze vakantie namelijk alles behalve rustig en relaxed door te volle werkweken. Ik kon te weinig tijd besteden aan Gloss Coaching en dat gaf onrust en teleurstelling. Het liet me twijfelen of het dan wel Gods droom was voor mij om christenvrouwen te coachen… Was het dan al die jaren mijn eigen droom geweest, maar niet Gods plan?!

In de weg staan
Toen las ik de opdracht om met God te praten over welke verlangens je voelt, maar die je hebt weggestopt. Die was raak! Want mijn verlangen is om vrouwen weer dicht bij zichzelf te laten komen. Hen te helpen om te leven in rust en balans, met genietmomenten. Samen glans aanbrengen in hun leven. Ik sprak dit uit naar God. Daar in die stille kerk. Toen sprak God tegen mij en zei dat ik het zelf ben die Zijn droom in weg staat. Zijn droom dat ik vrouwen mag bemoedigen, dat ze op mogen staan en mogen glanzen. Dat mag ik doen door mezelf te zijn en door te delen. Niet alles van mezelf te verwachten, maar van Hem. Hij legde onze trouwtekst Spreuken 3:5-6 op mijn hart die ik vandaag ook met jou wil delen: Je moet op de Heer vertrouwen. Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan zal Hij je helpen. Denk niet dat je alles zelf kunt.

En jij: wat zijn jouw verlangens?